V nedeljo ponoči smo se odpravili na pot. Zjutraj smo prispeli v prestolnico Alp, mesto Innsbruck. Občudovali smo očarljive barvne hiše, urejene ulice, zlato strešico, ki je bila narejena za cesarja Maksimilijana I. Od daleč smo videli znamenito skakalnico za smučarske skoke Bergisel in si privoščili topel napitek in zajtrk. Pot smo nadaljevali proti Bavarski, kjer smo obiskali grad Neuschwanstein, najlepšo stvaritev Ludvika II. Bavarskega. Podoba gradu je zaščitni znak filmske produkcije Walta Disneya. Po ogledu gradu smo se odpeljali na kosilo, nato pa do hotela v mestu Günzburg. Po večerji v italijanski restavraciji smo popadali v postelje. Zjutraj smo po zajtrku odšli v Legoland in tam preživeli cel dan. Domov smo prispeli v poznih nočnih urah. Vabljeni k ogledu vtisov otrok in fotografij.

Maja Blažič, Tideja Potrč, Ksenija Guštin

Najbolj nama je bil všeč Legoland, Innsbruck je tudi bil zelo zanimiv in čudovit. O gradu sva slišali veliko zanimivosti. V Innsbrucku nama je bila najbolj všeč zlata streha. V gradu so nama bile všeč naprave za poslušanje, da smo lahko vse razumeli in poslikave po stenah. V Legolandu pa seveda zabaviščna igrala, še posebej pa vlakci. Na tem izletu sva se veliko naučili in zelo zabavali, a je prehitro minilo. Skupaj s cimrami smo uživali v zabavi in nam prav nikoli ni bilo dolgčas. Kljub slabemu vremenu ni uničilo užitka.

Ela Potočnik in Hana Hol

Naučili smo se veliko o zgodovini, na primer o Ludviku Bavarskemu. V Legolandu pa smo se zabaval na adrenalinskih atrakcijah.

Petra Četina

Vsi ogledi so bili zanimivi. Najbolj mi je bil všeč Legoland, Legoland je imel najboljše vlakce smrti in druge atrakcije.

Hana Kolenc