»Brez glasbe bi bilo življenje ena sama napaka.« /Friedrich Nietzche/

V sredo, 12. rožnika 2024, smo se na šoli znova poklonili glasbi z glasbo na prireditvi Muska je lajF!, ki jo je zasnovala učiteljica glasbene umetnosti in zborovodkinja obeh pevskih zborov, gospa Katja Florjančič.

V uvodu sta se številčnemu občinstvu v športni dvorani predstavila oba pevska zbora šole – otroški in mladinski pevski zbor – s tekmovalnim programom z Občinske revije pevskih zborov v Taboru in z Državnega tekmovanja otroških in mladinskih pevskih zborov, ki sta letos potekala v Celju in Zagorju ob Savi. Oba zbora je spremljala korepetitorka, gospa Fia Selič. Poslušalce v dvorani so navdušili z odpetimi skladbami, saj so jim namenili bučen aplavz.

Nato so na oder prišli gostje večera – zasedba Šansonet, ki jo sestavljajo Vid Palčnik, Jure Jordan Kozjak ter Nace Pogačar. Zapeli so znane slovenske šansone Frana Milčinskega Ježka in Iztoka Mlakarja. Peto skladbo pa sta skupaj odpela Nace Pogačar in gospa Florjančič.

S skladbo Ne bom pozabil na stare čase so se občinstvu predstavili devetošolci predmeta ansambelska igra, ki so ob petju zaigrali tudi na ukulele.

Na oder se je ponovno vrnila zasedba Šansonet, mladinskemu pevskemu zboru pa so se pridružile tudi učiteljice. Skupaj so zapeli skladbe Adija Smolarja, ki jih je priredila Katja Gruber, in sicer Časa ni, Zgubu, zgubu in Drugače bom živel. Celotni zasedbi sta se pridružila tudi glasbenika Gašper Kundih na bas kitari in Matej Javoršek na kahonu. Za konec so skupaj odpeli še tri skladbe – Million dreams, Don’t give up on me ter Greva tja, kjer najbolj gori.

Prireditev sta povezovala sedmošolka Ajša Vučajnk in šestošolec Maks Dežan. Za zvok in osvetlitev je poskrbela ekipa Producent.si. Povezovalca sta se ob koncu zahvalila vsem glasbenim gostom, posebno pohvalo pa se prejeli tudi pevci devetega razreda za vrhunske dosežke na področju zborovskega petja in večletnega obiskovanja pevskega zbora. Celotno prireditev je fotografiral Jernej Vasle.

Vsi dobrodelni prispevki so bili namenjeni pokritju stroškov glasbene prireditve in tiska šolskega glasila Naša misel.

Iskrena hvala vsem glasbenim gostom za še en nepozaben večer ter vsem, ki so pripomogli, da je prireditev zasijala v svoji veličini!

Več fotografij si lahko ogledate v galeriji.