Ob začetku šolskega leta se marsikateri starš srečuje s stisko, še zlasti ko ne more omogočiti svojim otrokom, kar bi želeli.

Nekateri otroci so tako žal prikrajšani za marsikaj, tudi za druženje z vrstniki v šoli v naravi ali na taborih.

V naši medijski hiši Novi tednik in Radio Celje želimo pomagati. Na prvi šolski dan, od 15. do 18. ure, bomo že tradicionalno s Citycentrom Celje in z Rotary klubom Celje pripravili prireditev Šolačinkarije. Na dobrodelni zabavi pred Citycentrom Celje bomo pekli palačinke, otrokom omogočili prvovrstno zabavo, poseben poudarek pa bo namenjen preventivi in varnosti v prometu.

K sodelovanju smo namreč povabili Policijsko upravo Celje, ki opozarja tudi na varnost v cestnem prometu. AMZS Center varne vožnje na Vranskem bo poskrbel za prevračalnik, s katerim bodo obiskovalcem na zanimiv, drugačen, zabaven način približali pomen varnostnega pasu in preventivne varnosti vsem, ki ga bodo preizkusili. Zavod Vozim bo poskrbel za simulator E-skiro. Na zaslonu bodo obiskovalci s pospeševanjem in z zaviranjem videli simulacijo vožnje po ulici. Na cesti se lahko zgodijo nepredvidljivi dogodki, na katere se moramo pravilno in pravočasno odzvati z zaviranjem. Po končani vožnji bodo na voljo podatki o hitrosti vožnje, odzivnem času in zavorni poti.

Na prireditvi bo z nami tudi otroški park Džungla iz Citycentra Celje. A poskrbeli bomo še za številna druga presenečenja.

Poskrbljeno bo seveda tudi za glasbo. Nasmeh na obraz nam bo narisala Tinkara Fortuna. Poznamo jo kot članico zasedbe Bepop, avtorico številnih knjig za otroke, a tudi avtorico in pevko skladbe Počitnice, katere koreografijo bo naučila vse, ki bomo prišli pred Citycenter.

Program bodo obogatili še finalisti projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo iz savinjske regije.

Vsi skupaj bomo zamigali s plesno skupino Force iz Celja, ki je lanski polfinalist oddaje Slovenija ima talent.

Na prireditvi bomo z dijaki in s profesorji Strokovno izobraževalnega centra Alme M. Karlin in s Šolskim centrom Šentjur pekli dobrodelne palačinke in »šmorn«.

Prav tako bo na prireditvi več kot dobrodošel srečelov.

Vstopnine na prireditev ne bo, zato si že danes rezervirajte 2. september za posebno doživetje na prvi šolski dan.

Prijazno vabljeni!