Nagovor ravnatelja

Spoštovani!

Šolsko leto 2023/24 smo začeli polni zanosa, pa vendar s sočutjem do ljudi, ki so bili v nedavnih poplavah prizadeti. Tako kot si v tem primeru izkazujemo pomoč v finančnem, fizičnem in duhovnem smislu, si jo lahko tudi na naši skupni »šolski poti«. Želim, da ostanemo optimistični, da vidimo prihodnost svetlo in upoštevamo skupno vizijo šole, ki sovpada s časom, v katarem sobivamo:

  • spoštujemo drug drugega ter cenimo posameznikovo različnost in celovitost,
  • smo odgovorni za svoja dejanja in kritični do njih,
  • pomagamo drug drugemu,
  • razvijamo zdrav način življenja in kulturo sobivanja.

Kot sem zapisal že lansko šolsko leto, je šola več kot le izobraževalna ustanova. Tu se energije mladih in malo manj mladih idejno bogatijo in razvijajo. Tu so naši odnosi iz trenutka v trenutek pred novimi preizkušnjami. Na šoli imamo kombinacijo raznovrstnih osebnostnih lastnosti  otrok, učiteljev in tudi staršev. Le če se bomo podpirali, poskušali razumeti našo drugačnost, bomo imeli možnost kakovostno zoreti oz. osebnostno rasti. Drugačno razmišljanje je večumje, povsem enako razmišljanje pa rojeva enoumje ali neumje, kot pravi naš veliki mislec pater Karel Gržan.

Menim, da smo v zadnjem desetletju naredili veliko dobrega tudi na investicijskem področju. Ponosen sem na vse, ki ste k temu pridodali vsaj kanček dobrega, bodisi v finančnem ali materialnem smislu, ali pa s spodbudo in pohvalo, ki mnogokrat seže globoko v srce. 

Hvala učiteljem in drugim zaposlenim na šoli, staršem, skrbnikom, starim staršem in vsem dobrim ljudem, ki v šolski prostor vnašate dobro energijo. Zaupajmo si in ne pozabimo, da je največji pogum biti tisto, kar si: nepopoln, neidealen, preprost in samosvoj.

Srečno in ostanimo zdravi v mislih, besedah ter dejanjih.

 

Uroš Vidmajer,

ravnatelj