Mednarodno združenje šolskih knjižničarjev (IASL – International Association of School Librarianship http://www.iasl-online.org/ ) tudi letos vabi k praznovanju in promociji šolskih knjižnic s praznovanjem meseca šolskih knjižnic. V slovenskem prostoru ga tradicionalno koordinira Sekcija za šolske knjižnice pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije.

Letošnji slogan se glasi: Šolske knjižnice povezujejo skupnost.

V letošnjem letu želijo v Nacionalnem mesecu skupnega branja narediti branje bolj vidno, zato so za osrednjo temo izbrali ​branje v javnem prostoru. Kje najraje berete, kadar ne berete v zavetju varnega in zaupnega doma? Kam vzamete s seboj knjigo? Se radi družite ob knjigah – pogovarjate o prebranem ali skupaj berete na glas drug drugemu?

Vse to in še več smo se spraševali tudi v šolski knjižnici na prvih uricah knjižnično informacijskega znanja v novem šolskem letu. Skupaj smo tako odprli še eno bralno leto in s pomočjo bralnega kviza brskali po knjižnih policah, v skupinah krepili medsebojno sodelovanje in spoštljivo komunikacijo ter odpirali vrata kritičnemu mišljenju in kreativnosti.

Vabljeni, da berete skupaj!